"Mağduriyetin giderilmesini ve işçilerin haklarının ödenmesini bekliyoruz"

"Mağduriyetin giderilmesini ve işçilerin haklarının ödenmesini bekliyoruz"

Gündem 8.08.2023 13:35:41 0

Afyonkarahisar'ın Ömer ve Gecek termal havzasında faaliyet gösteren bir inşaat firması, orada bulunan bir termal inşaatında çalışan işçilerin ödemelerini yapmadığı iddia ediliyor. 

İşçiler, sözde "İşi bitir paranı al" söylemine rağmen, işlerini bitirdikleri halde ödemelerini alamadıklarını belirtiyorlar.

Afyonkarahisar'ın Ömer ve Gecek termal havzasında yer alan bir termal inşaatında çalışan işçiler, hak ettikleri ücretlerini alamamaktan şikayetçi. 

İnşaatı gerçekleştiren firma yetkililerinin, işçilere "İşi bitir paranı al" sözü vermesine rağmen, işçiler işlerini bitirdiklerinde veya ödeme zamanı geldiğinde firma yetkililerine ulaşamıyorlar.

Sorumlu firma olan şirketinin, inşaat alanında çalışan birçok kişiyi mağdur ettiği iddiaları ortaya çıkmış durumda. 

İnşaat alanında boyacı, sıvacı, montolamacı, alçıcı gibi ince işçiliklerde çalışan işçiler, hak ettikleri ücretlerini alamadıklarını dile getiriyorlar. 

Müteahhit Cengiz Bekmez, bu mağdurlardan birinin iddiasına göre tam 14 milyon lira alacağının bulunduğunu ancak firma yetkililerine ulaşamadığını belirtiyor.

Bekmez, yaptığı açıklamada yaklaşık 6 ila 7 aydır çalıştığını ve işini tamamladığı halde hak ettiği ücreti alamadığını ifade ediyor. 

Kendisinin yanı sıra yanında çalıştırdığı 30 kişinin de ücretlerini cebinden verdiğini ancak ödemelerin yapılmadığını belirten Bekmez, aynı zamanda kullandığı malzemelerin parasını da alamadığını dile getiriyor. 

Bekmez, mağduriyetinin sona ermesi ve alacaklarının ödenmesi için gerekirse yasal yollara başvuracağını vurguluyor.

Afyonkarahisar'ın Ömer ve Gecek termal havzasındaki bir termal inşaatında çalışan işçiler, işlerini tamamlamalarına rağmen hak ettikleri ücretleri alamamaktan şikayet ediyorlar. 

Firma yetkililerinin "İşi bitir paranı al" söylemine rağmen ödemelerin yapılmadığı iddiaları, işçiler arasında büyük bir mağduriyet yaratmış durumda. 

Müteahhit Cengiz Bekmez, firmaya ödemelerin yapılmaması durumunda yasal yollara başvuracağını belirtirken, mağduriyetin giderilmesi ve işçilerin haklarının ödenmesi bekleniyor.

#Afyonkarahisar #Mağdur #İddia #işçi #emek #hak


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °